Προγράμματα φροντίδας και νοσηλείας
Οι εταιρείες μέλη της ΕΛΕΚΟΝ προσφέρουν ολοκληρωμένα και εξειδικευμένα προγράμματα φροντίδας και νοσηλείας. Το εκπαιδευμένο διεπιστημονικό προσωπικό διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών και την ασφάλεια των ατόμων που υποστηρίζουμε.

Οι προσωπικοί βοηθοί είναι εκπαιδευμένοι να ανταποκρίνονται σε δύσκολες καθημερινές ανάγκες των ασθενών με κατανόηση και σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία τους.

Οι εταιρείες μας πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους κατ’ οίκον με κοινωνικό λειτουργό/ψυχολόγο για να διαπιστώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ικανοποίηση των ασθενών. 

Επίσης παρέχουμε τη δυνατότητα αντικατάστασης του φροντιστή 365 ημέρες τον χρόνο σύμφωνα με τις ανάγκες των ατόμων που υποστηρίζουμε.

Το προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο για να προσφέρει ασφάλεια και να αναγνωρίζει φαινόμενα κακοποίησης και παραμέλησης που παρατηρούνται από ανεκπαίδευτους φροντιστές.

Οι εταιρείες υπηρεσιών φροντίδας και νοσηλείας κατ’ οίκον εκπαιδεύουν τους φροντιστές, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επαγγελματίες υγείας, καλλιεργούν την κουλτούρα της φροντίδας και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας για το προσωπικό αλλά και για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. H ποιοτική νοσηλεία και φροντίδα κατ’ οίκον είναι δικαίωμα των ασθενών και οφείλει να παρέχεται από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας/ και φροντιστές που σέβονται την αξιοπρέπειά τους και ικανοποιούν τις ανάγκες τους.

Μεγάλη εμπειρία στην φροντίδα και νοσηλεία κατ’ οίκον

  • ηλικιωμένων, 
  • ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ, 
  • ατόμων με αναπηρία, 
  • ασθενών με χρόνιες παθήσεις, 
  • κατακεκλισμένων και μη ασθενών, 
  • εγχειρισμένων ασθενών, 
  • ασθενών που χρειάζονται ανακουφιστική φροντίδα,
καθώς και στην υποστήριξη και εκπαίδευση των οικείων.
Πρόγραμμα φροντίδας αναπήρων συνταξιούχων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Μέλη της ΕΛΕΚΟΝ συμμετέχουν στο πρόγραμμα φροντίδας αναπήρων συνταξιούχων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατοχύρωση των συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των αναπήρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να αποφευχθεί η παραπομπή σε δομές κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού. 

Το πρόγραμμα επιδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Παρέχεται δωρεάν στους ωφελούμενους.

Υπηρεσίες κοινωνικής λειτουργού κατ’ οίκον

Προσφέρουμε υπηρεσίες κοινωνικής λειτουργού κατ’ οίκον. Ενημερώνουμε τα άτομα με αναπηρία για προνόμια, τα δικαιώματά τους και τις κρατικές παροχές. Υποστηρίζουμε τους ωφελούμενους με τις διαδικασίες.