Κατ’ οίκον Φροντίδα και Νοσηλεία

Η κατ’ οίκον Φροντίδα υποστηρίζει την ανεξαρτησία των ατόμων και την ασφάλειά τους παρέχοντας βοήθεια σε καθημερινές οικιακές δραστηριότητες, όπως καθαριότητα και ντύσιμο, προετοιμασία γευμάτων και φροντίδα νοικοκυριού, φροντίδα σε ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με αναπηρία

Οι υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και συντροφιάς μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Βοήθεια για αυτοεξυπηρέτηση, όπως περιποίηση, μπάνιο, ντύσιμο και χρήση της τουαλέτας

  • Ασφάλεια στο σπίτι βοηθώντας στη μεταφορά (π.χ. από το κρεβάτι στο αναπηρικό καροτσάκι, το αναπηρικό καροτσάκι στην τουαλέτα) και την πρόληψη πτώσης

  • Βοήθεια με τον προγραμματισμό και την προετοιμασία των γευμάτων, την καθαριότητα, το πλυντήριο, τις οικιακές εργασίες, τις υπενθυμίσεις φαρμάκων και τη συνοδεία σε  ραντεβού

  • Συντροφιά και συμμετοχή σε χόμπι και δραστηριότητες

  • Επίβλεψη για κάποιο άτομο με άνοια ή νόσο  

Η φροντίδα παρέχεται σε συνεχή βάση με ένα πρόγραμμα που ικανοποιεί τις ανάγκες του ωφελούμενου, έως και 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Η Νοσηλεία κατ’ οίκον περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών υγείας στο σπίτι από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και αποσκοπεί στην προαγωγή, αποκατάσταση και διατήρηση του επιπέδου υγείας-λειτουργικότητας και ευεξίας του ατόμου.

Η κατ’ οίκον Νοσηλεία  προσφέρεται σε ασθενείς κάθε ηλικίας οι οποίοι ξεκινούν ή συνεχίζουν να δέχονται νοσηλευτικές υπηρεσίες στο σπίτι τους, εκτός νοσηλευτικών μονάδων. Αφορά κυρίως σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, άτομα με αναπηρία, άτομα με ανάγκη ανακουφιστικής φροντίδας.

Η κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα προσαρμόζεται στις ανάγκες των ατόμων για τη διαχείριση των ασθενειών τους και την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Η κατ’ οίκον νοσηλεία μπορεί να είναι μακροχρόνια ή βραχυπρόθεσμη.

Μακροχρόνια κατ’ οίκον νοσηλεία παρέχεται σε άτομα με χρόνιες ασθένειες, τραυματισμό ή αναπηρία από εξειδικευμένο/η νοσηλευτή/τρια σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Βραχυπρόθεσμη κατ’ οίκον νοσηλεία παρέχεται σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού, ώστε να αποτρέψει την ασθένεια, να βοηθήσει τον ασθενή να ανακάμψει από ασθένεια ή τραυματισμό, να υποστηρίξει τον ασθενή να ανακάμψει μετά από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Η κατ’ οίκον Νοσηλεία παρέχεται σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Η φροντίδα παρέχεται μέσω επισκέψεων από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή. Οι επισκέψεις διαρκούν από λίγες ώρες έως και ημέρες έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι υγείας.

Ογκολογικοί ασθενείς, πρόσφατα χειρουργημένοι ασθενείς, ασθενείς με χρόνια νεφρική, αναπνευστική και καρδιακή ανεπάρκεια, διαβητικοί ασθενείς, ασθενείς με χρόνια ψυχολογικά ή νευρολογικά νοσήματα, ασθενείς με έλκη, ασθενείς με κατακλίσεις, HIV ασθενείς, καθώς επίσης ηλικιωμένοι ασθενείς και άτομα με αναπηρία ωφελούνται από την κατ’ οίκον φροντίδα και νοσηλεία